« De voordelen van een jonge gebruikte auto: waarom een auto 'net niet nieuw' ideaal is»

Gepubliceerd op 12-10-2023

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het kopen van een jonge gebruikte auto een slimme keuze kan zijn ten opzichte van het kopen van een nieuwe auto. In deze blog zetten we de voordelen van een jonge gebruikte auto op een rijtje, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken bij de aanschaf van een auto.

Lagere aanschafkosten

Een van de grootste voordelen van een jonge gebruikte auto is de lagere aanschafprijs ten opzichte van een nieuwe auto. Een nieuwe auto verliest namelijk al snel een groot deel van zijn waarde zodra je ermee de showroom uit rijdt. Dit fenomeen wordt ook wel afschrijving genoemd. Bij een jonge gebruikte auto heeft deze afschrijving al plaatsgevonden, waardoor je een stuk voordeliger uit bent.

Minder snel waardeverlies

Een nieuwe auto verliest in de eerste paar jaar vaak een groot deel van zijn waarde. Dit komt doordat er in deze periode al snel meer technische en cosmetische gebreken kunnen ontstaan. Bij een jonge gebruikte auto is de grootste afschrijving vaak al achter de rug en zal de waarde minder snel dalen. Hierdoor behoudt de auto zijn waarde en krijg je bij verkoop vaak nog een redelijke prijs terug.

Meer keuze en mogelijkheden

Wanneer je een nieuwe auto koopt, ben je beperkt tot de nieuwe modellen van dat jaar. Bij jonge gebruikte auto’s heb je daarentegen veel meer keuze. Je kunt kiezen uit verschillende modellen, opties en uitvoeringen van de afgelopen jaren. Ook kun je rekening houden met de kilometerstand en historie van de auto. Hierdoor heb je meer mogelijkheden om een auto te vinden die perfect bij jouw wensen en budget past.

Minder kans op kinderziektes

Bij een nieuwe auto kunnen er nog kinderziektes optreden. Dit zijn kleine technische problemen die pas aan het licht komen wanneer de auto in gebruik is genomen. Bij een jonge gebruikte auto zijn deze kinderziektes vaak al opgelost door de vorige eigenaar of dealer, waardoor je minder snel voor verrassingen komt te staan.

Kostenbesparing op verzekering en belasting

Naast de lagere aanschafkosten, zorgen de lagere waarde en leeftijd van een jonge gebruikte auto ook voor een besparing op andere kosten. Zo betaal je vaak minder premie voor de autoverzekering en kun je mogelijk profiteren van een lagere wegenbelasting. Ook zijn er vaak geen extra kosten voor het afleveren van de auto, zoals bij een nieuwe auto wel het geval kan zijn.

Snelle levering

Bij het kopen van een nieuwe auto moet je vaak rekening houden met een lange levertijd. De auto moet immers nog geproduceerd en geleverd worden. Bij een jonge gebruikte auto is dat niet het geval. Deze kan snel geleverd worden.

Goede staat van de auto

Een veelgehoorde zorg bij het kopen van een tweedehands auto is de staat van de auto. Toch hoeft dit bij een jonge gebruikte auto niet per se een probleem te zijn. De auto is namelijk nog relatief jong en heeft vaak nog garantie van de fabrikant. Daarnaast zijn veel jonge gebruikte auto’s dealer onderhouden en vaak in perfecte staat. Het is wel aan te raden om voor aankoop een goede check uit te laten voeren door een erkend autobedrijf om eventuele gebreken boven tafel te krijgen. 

Kortom, er zijn genoeg voordelen te bedenken om te kiezen voor een jonge gebruikte auto in plaats van een nieuwe auto. Je bespaart niet alleen op kosten, maar hebt ook meer keuze, minder kans op technische problemen en kunt sneller van de auto genieten. Weeg deze voordelen af tegen de mogelijke nadelen en maak vervolgens een weloverwogen keuze voor jouw perfecte auto!

renault-clio-1671405-1280-1697100042.jpg