« Nieuwe auto’s VS occasions»

Gepubliceerd op 04-04-2022

De automarkt is groot, heel groot en dan staan er ook nog zoveel occasions te koop. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wil je een nieuwe of een tweedehands auto? Voor je deze beslissing neemt is het goed om de voor- en nadelen van beide tegen elkaar af te wegen.

Prijs

Volgens onderzoek van Business Insider neemt de waarde van een auto ieder jaar af met gemiddeld zo’n 12 procent. Dit zorg ervoor dat occasions, in ieder geval in de aanschafprijs, vele malen goedkoper zijn dan nieuwe auto’s. 

Keuze

De markt voor auto’s is groot, heel groot. Met ruim 60 merken die geregeld nieuwe modellen op de markt brengen, blijft het aanbod groeien. Nog groter is het aanbod van occasions, omdat hier zowel nieuwe modellen als modellen die inmiddels niet meer geproduceerd worden bij horen. Een tweedehands auto kan een jaar oud zijn maar ook een zeldzame oldtimer behoort tot deze categorie. 

Levertijd

Na de aanschaf van een nieuwe auto moet je vaak enkele weken tot maanden wachten voordat je nieuwe wagen geleverd wordt. Occasions staan echter al klaar in de garage wanneer je deze koopt en kunnen in veel gevallen dan ook direct meegenomen worden. 

Kwaaltjes

Bestuurders van nieuwe auto’s hebben meer kans om tegen productieproblemen van de wagen aan te lopen, waarna ze hun auto weer een tijdje kwijt zijn aan de garage. Bij occasions komen deze ‘kinderziektes’ vaak niet meer voor. Daar tegenover staat dat deze auto's vaker te maken hebben met ‘ouderdomskwaaltjes’, afhankelijk van de leeftijd van het voertuig. 

Moderne techniek

Tegenwoordig zijn er veel technische snufjes toegevoegd aan nieuwe auto’s en gaat het bij de aanschaf van een auto dus niet meer alleen om het rijgemak, maar ook om het comfort. Occasions kunnen natuurlijk ook voorzien zijn van moderne techniek, afhankelijk van de leeftijd van de auto. Door de jaren heen hebben auto’s zich ook ontwikkeld op het gebied van veiligheidsvoorzieningen. Veel nieuwe auto’s moeten verplicht uitgerust zijn met een aantal van deze voorzieningen. Dit betekend echter niet dat occasions zonder deze uitrusting niet meer verkocht mogen worden. Wel is het als nieuwe occasion eigenaar belangrijk om hier bewust van te zijn. 

Garantie

Nieuwe auto’s hebben vaak twee tot zeven jaar fabrieksgarantie. De occasions van Henk Jongen auto’s zijn voorzien van BOVAG garantie. BOVAG garantie zorgt ervoor dat gebreken tot zes maanden na de aanschaf van je occasion kosteloos wordt hersteld wanneer deze gebreken op het moment van aankoop nog niet aanwezig of zichtbaar waren. 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. 

sell-g580bfdd1e-1920-1649077636.jpg