« Auto's met een levertijd van 1 minuut!»

Gepubliceerd op 09-02-2023

De levertijd van auto’s is een belangrijk onderwerp voor veel mensen die op zoek zijn naar een nieuwe auto. Wat de levertijd is van een auto is dan ook een vraag die vaak wordt gesteld aan autodealers of op internet. Het is begrijpelijk dat je hier antwoord op wilt hebben voordat je een aankoop doet. Het lijkt er echter op dat de levertijd voor auto's steeds langer wordt. In 2023 kunnen sommige auto's wel twee jaar of langer op zich laten wachten. Maar bij Henk Jongen auto’s vind je auto’s met een levertijd van 1 minuut!


Oorzaken van de lange levertijden

De lange levertijd van auto's is een gevolg van een aantal factoren. Ten eerste, de wereldwijde vraag naar auto's is toegenomen. Er is meer vraag naar auto's dan er beschikbaar zijn en dit heeft geleid tot langere levertijden. 

Ten tweede hebben veel autofabrikanten hun productiecapaciteit verminderd in het licht van de Covid-19 pandemie. Autofabrikanten hebben hun productiecapaciteit moeten verminderen om aan de strenger wordende veiligheidseisen te voldoen. Dit heeft er verder toe bijgedragen dat de leveringstermijnen van auto's in 2023 nóg langer zijn. 

De derde reden voor de toename in levertijden is een schaarste aan door chips bestuurde systemen. Er zijn veel verschillende soorten chips die nodig zijn voor het maken van auto’s, van auto-onderdelen tot complete infotainment-systemen. Deze chips worden in maar liefst tachtig procent van alle voertuigen gebruikt. De beperkte beschikbaarheid van deze chips heeft geleid tot serieuze vertragingen in de productie, waardoor levertijden voor auto’s langer kunnen worden. Er wordt geschat dat het nog veel tijd gaat kosten voordat we voldoende chips produceren om aan de huidige vraag op de automarkt te kunnen voldoen. 

Hoewel de lange leveringstermijnen van auto's frustrerend kunnen zijn, is het tot slot belangrijk om te vermelden dat dit grotendeels komt doordat autofabrikanten ervoor zorgen dat hun auto's aan de hoogste veiligheids- en milieunormen voldoen. Autofabrikanten hebben de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hun auto's veilig en milieuvriendelijk zijn, dus het is begrijpelijk dat de levertijden langer worden.


Auto's met een levertijd van 1 minuut!

Zie je het niet zitten om lang op je nieuwe auto te moeten wachten? Bij Henk Jongen auto’s koop je jonge auto’s met een levertijd van 1 minuut! Na het overschrijven van de auto op jouw naam, is deze klaar om mee te nemen. Geen lange wachttijden, maar direct je nieuwe aankoop mee naar huis nemen. Bekijk onze voorraad online of neem contact op om jouw droomauto te bespreken.

mercedes-g9d2ce42ff-1920-1675940646.jpg